Acquisitiefraude

Op mijn blog schreef ik eerder over acquisitiefraude. De voorbeeldbrieven die ik in mijn blog opnam, zijn blijvend actueel. Daarom hebben de voorbeeldbrieven een eigen pagina op de site gekregen.

Deze brieven kunt u gebruiken als u niet in de listen van acquisitiefraudeurs bent getrapt, maar wel wilt voorkomen dat ze het nóg eens proberen. Met zo’n schriftelijk protest laat u de afzender onomwonden weten dat u niet gediend bent van misleidende verkooptrucjes, en versterkt u uw juridische positie als u – of een medewerker – nog eens wordt benaderd door zo’n bedrijf.

Heeft u per ongeluk wél een ‘contract’ getekend, aan de telefoon ‘ja’ gezegd tegen iets dat achteraf een dure maar waardeloze aanbieding bleek te zijn of heeft u een spookfactuur betaald, neem dan contact op met de Fraudehelpdesk, of desgewenst  met uw eigen juridisch adviseur of rechtsbijstandsverzekering.

Deze voorbeeldbrieven (in Word, hieronder) worden aangeboden onder de ruimhartige voorwaarden van Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland (CC BY 3.0);  zie volledige tekst http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/nl/. Bij gebruik van dit tekstvoorstel voor brieven aan mogelijke fraudeurs zie ik uiteraard graag af van mijn recht op naamsvermelding. ;-)
Ik wijs echter met nadruk op de artikelen 5. Garantie en vrijwaring en 6. Beperking van de aansprakelijkheid. Sommige acquisitiefraudeurs blijven namelijk uiterst hardnekkig en kunnen heel vervelend doen. Ik kan dat dan helaas niet voor u oplossen. Succes in de strijd!

En, advies: doe altijd melding via de Fraudehelpdesk. Dat is de enige echte; er zijn meer websites die zich bezighouden met acquisitiefraude, hoed u voor namaak! Mocht u verstrikt zijn geraakt in de fuiken van een acquisitiefraudeur, dan adviseer ik u met de Fraudehelpdesk contact op te nemen.

Voorbeeldbrieven :

 

 

Share