Bloggen, zoja waarom, of zo.

Met een beetje knutselwerk begint die site van mij nu ergens naar te lijken. WordPress is ooit begonnen als een pakket voor bloggers, en om nou alleen statische content op de site te zetten kan dus niet de bedoeling zijn.

Dat los je op met een blog. Dit dus.Technisch zou het moeten werken. Als u deze tekst kunt lezen, dan is het gelukt.

Geen blog zonder onderwerp. Waar zit u, sitebezoeker, op te wachten? Bespiegelingen en overpeinzingen? Nuttige informatie waar iedereen iets aan heeft?

Goed dan, tijd voor een kleine bekentenis. Deze site is eigenlijk stiekem een beetje bedoeld om helemaal zélf te leren omgaan met een CMS zoals WordPress, zonder dat ik nou acuut allerlei wijsheden aan de wereld te verkondigen heb. Ik hád ooit een andere site, zo eentje die onderdeel is van je kpn-internetpakket. Met een onmogelijk webadres: http://home.kpn.nl/mostertfj/ en geen mogelijkheid tot MySQL, dus alles in html. Het werkte, maar was een boel gedoe. Dus, zei zoonlief die verstand heeft van dit soort zaken: je moet eigenlijk gewoon een eigen site. Ik regel het wel. En zo geschiedde.

Na een poosje onmogelijk gezwoeg met Joomla (prachtprogramma, maar voor mij nét effe een tikkeltje te uitgebreid) lijkt WordPress precies de kunstjes te kennen die ik voor mijn eigen website nodig heb. Foto’s erop, wat algemene info, een contactformulier… En nu dus een blog.

Weet je wat, een vólgende keer ga ik een blogje schrijven met echte inhoud. Misschien eens lekker als grumpy old man mopperbloggen.Of wie weet een actueel ollekebolleke.

Leve het internet!
Wilt u erbij horen?
Start met, zeg, Facebook
Dat geeft vast jolijt!

Ik pak het grootser aan!
Allerleisoortige
zaken vindt u hier op
mijn eigen site!

Zo, nu ga ik op de button ‘publiceren’ klikken en eens kijken of het er op staat. Spannend!

Share