Vakantiekiekjes 2016

P1080895 copy_1280pxVroegâh, toen plakte je je vakantiefoto’s nog in een album. De mensen die zich de luxe van een diaprojector konden veroorloven organiseerden een dia-avondje, met eindeloos veel foto’s in een verduisterde huiskamer. Niet altijd een genoegen.

Nu onze vakantie er weer op zit bereikt ons naast de welgemeende vraag of we het leuk hebben gehad (jazeker!) ook wel de vraag om de foto’s. Nu kán ik met een USB-stick met ruim 800 digitale foto’s en een beamer een hedendaags dia-avondje houden, maar zit u daarop te wachten?

Daarom, klik voor een minimale keuze uit de plaatjes die ik deze zomervakantie heb geschoten.

Vakantieverhalen? Vakantie moet je beléven, niet over kleppen.

Vooruit dan, in heel kort bestek.

  • Via een overnachting in appartement in het Beierse Bad Bergzabern naar Padua.
  • Padua, Italië: Prachtige stad. Druk, erg mooi, maar veel minder toeristisch dan het nabijgelegen Venetië. Oudste botanische tuin van Europa, basiliek van de H. Antonius van Padua, mooie fietspaden.
  • Sv Filip i Jakub, Kroatië: Leuk kustplaatsje, kamperen aan zee, bezoek aan Zadar, mooie oude stad met gebouwen uit veel perioden en een bijzonder zeeorgel. Opvallend: St. Donatuskerk, deels gebouwd met resten van het Romeinse forum. In de buurt: Nin, lieflijk oud plaatsje met o.a. Romeinse resten en zoutpannen.
  • Orasac, Kroatië: Kamperen bij de zee. Bezoek aan Dubrovnik (oude stad is zeer bezienswaardige toeristenfuik) en Trsteno (arboretum). Op beide plaatsen schijnen afleveringen van Game of Thrones te zijn opgenomen. Wegens overigens totale onbekendheid met deze serie verder geen mededelingen hierover – de plaatselijke toeristenkantoren boden wel ‘Game of Thrones-tours’ aan.
  • Mreznicki Brig, Kroatië: Prachtcamping aan riviertje, met kanoverhuur en andere vermakelijkheden. Uitstapjes o.a. naar het fraaie Zagreb (per trein) en het onbezienswaardige Karlovac.
  • Maribor, Slovenië: Camping aan de stadsrand, bij kabelbaan. Mooie stad die kan bogen op de oudste wijnstok ter wereld en een skigebied dat zich ’s zomers leent voor wandeldoeleinden. Uitstapjes naar o.a. het pittoreske Ptuj. Maribor bezit een fietspadennetwerk van alleszins redelijke kwaliteit.
  • Overnachting in pension in het Beierse Beilngries (leuke oude binnenstad) en weer naar huis.
  • De temperatuur is vier weken lang nauwelijks onder de 30 graden gedoken en de zon liet zich ongenadig zien.

Zo, dan zijn de lezertjes weer in grote trekken bijgepraat, wie behoefte heeft aan méér vakantiekiekjes en -verhalen weet ons vast te vinden!

Share