We zijn d’r weer

denemark2012_1600px_002We zijn terug van twee weekjes Denemarken. Skaven Strand is een plaatsje in West-Jutland met vooral heel veel vakantiehuisjes, beetje Deense stijl. En – zeker als je dat wilt- volkomen rust. Twee minuten van de Ringkøbing Fjord, een brak binnenmeer, en twintig kilometer van het Noordzeestrand. Langs meer en zee nog véél meer vakantiehuisjes, en de toeristische attracties zijn in doorsnee overzichtelijk. Een plaatselijk museum, wat horeca, watersport. De omgeving is landelijk en ruim en doet denken aan een kruising tussen Drente en een Waddeneiland. Verder landinwaarts natuurschoon, afgewisseld met slaperige plaatsjes die als topattractie een oud kerkje hebben, een dorpswinkel  en een tweedehandszaak. Langs het strand geen enkele strandtent – laat staan van die zaken die zich hebben omgebouwd tot modieuze loungebar.  Alleen scheefgezakte bunkers uit WOII.

Daar kom je wel tot rust, dus. Aanrader voor rustzoekers. Voertaal Duits, dat dan weer wel.

En vooral – twee weken geen internet, want dat was er niet in ons vakantiehuisje. Wat een rust. Ik heb natuurlijk niks tegen de twitters en de faceboeken, maar ik had wel alle tijd om een goed boek of twee, drie te lezen. Naast andere, meer nutteloze maar uiterst ontspannende zaken zoals fietsen en wandelen, zonsondergangen bekijken, barnsteentjes rapen aan het strand, foto’s maken van aangespoelde viskratten en vergelijkbare bezigheden.

Hier de vakantiefoto’s! Althans een paar. U zit misschien niet te wachten op twee dozijn zonsondergangen.

Eenmaal terug bleek ik weinig gemist te hebben. Harrewarrende politici in aanloop naar de verkiezingen. Partijen die het eclatante ‘succes’ vieren van hun 130-km-wet. We zijn d’r weer helemaal.

Share