Zo leer je nog eens wat

Als halve nostalgist verzet ik me nog wel eens tegen nieuwe technologie. In marketingtermen ben ik zeker geen early adopter, maar eerder een laggard, met een mild verlangen naar de tijd van de stencilmachine. Maar die tijd komt, zoals de kaarten nu geschud zijn, toch niet meer terug. Er zijn mensen zoals juffrouw Jo die daar anders over denken. Maar juffrouw Jo gaat wel heel ver.

Maar goed, zo’n moderne smartphone, ik zag het nut er niet direct van in. Ik hád immers al een PC en die deed (en doet) dat ik er van verlang. Tót mijn werkgever vond dat er een pilot moest komen om te testen hoe het bevalt om per smartphone overal ter wereld je werkmail en –agenda en zo te kunnen lezen. Een pilotgroep van enkele tientallen medewerkers doet mee, en ik ben één van de gelukkigen. Ik ben sinds vorige week van bedrijfswege voor vermoedelijk een half jaar voorzien van een Samsung Galaxy S.

Ik hou er niet van om het publiekelijk toe te geven, maar echt, zo’n smartphone is eigenlijk best leuk. En handig. En omdat ongeveer de helft van alle mobieletelefoongebruikers al zo’n ding schijnt te bezitten werd het inderdaad tijd voor een kennismaking mijnerzijds. Mopperend dat er nergens een aansluiting zit voor de cassettebandjes met Basic-programma’s, maar intussen kun je vaststellen dat er bij de beschikbare apps veel leuks zit en dat het een ra-zend-knap apparaatje is.

Nu ja, en dat heeft er dan weer toe geleid dat ik van deze site onmiddellijk ook een mobiele versie heb gemaakt. Met WPtouch. Het was even knutselen, maar het lijkt te werken.

Een dubbeltje kan raar rollen. Als ik niet oppas ga ik er echt plezier in krijgen, die smartphone.

Share