Ik schaam me diep

Gisteren ging het in mijn vrienden- en kennissenkring een tikkie viral: een actie van Amnesty International tegen de detentie van asielzoekers in ons land. Onder het motto “Ik schaam me diep”. Je kunt een petitie tekenen, en je mening kracht bijzetten door een digitale poster te maken en die poster op Facebook te plaatsen via de website ikschaammediep.nl .Amnesty poster
Maar vandaag blijken al deze ‘ ik schaam me diep’- berichten van het aangezicht van Facebook verdwenen. Het bericht dat ikzelf geplaatst heb en vergelijkbare berichten van vrienden en bekenden zijn weg.

Dat is raar. Wat is er aan de hand op Facebook?
Je mag toch niet hopen dat de firma achter Facebook een warm voorstander is van vreemdelingendetentie zoals in ons land wordt gepraktiseerd.

Maar we zijn niet voor één gat te vangen. De petitie en de mogelijkheid die te tekenen vind je hier: ikschaammediep.nl

En mijn poster staat nu fier op mijn eigen website. Zo.


Update 26 mei: de bewuste poster is, zonder enige verdere toelichting, weer op Facebook teruggeplaatst.

 

Share