Doortastend optreden

Lantaarnpaal01Wat doe je, als je als oppassend burger langs een kapotte lantaarnpaal wandelt? Dan meld je het defect aan de gemeente, want dan kan er passende actie worden ondernomen. Een open lantaarnpaal zonder deksel voor de elektra is een goede reden om even aan de bel te trekken. Je wilt immers niet dat een argeloze passant in aanraking komt stroomvoerende delen. In Leeuwarden kan zo’n melding handig digitaal, met een foto er bij: dan weten de vakmensen meteen wat het probleem is.

Lantaarnpaal02En ja hoor: de defecte lantaarnpaal in de Borniastraat, vlakbij mijn werkplek, werd kort na de  melding voorzien van een keurig nieuw dekseltje, waardoor je niet zomaar meer bij de bedrading kunt komen. En Leeuwarden houdt van doortastend optreden: niet alleen een nieuw deksel. De lantaarnpaal zélf was goeddeels verdwenen. Omgezaagd op een meter hoogte, precies boven het nieuwe deksel, en netjes afgeplakt. Een beetje onverwachte vaststelling, maar zo voorkom je wél ieder risico. Chapeau!

(Tja, er zal wel meer aan de hand zijn geweest natuurlijk. Een lantaarnpaal die spontaan kan omvallen vormt ook een gevaar voor de omgeving. Er zit een stickertje op de stomp dat het ‘in behandeling is’. Ik blijf het kritisch volgen…)

Share