Pakjesboot

Trouwe lezers van mijn blog (die schijnen te bestaan) weten dat ik nog wel eens enige woorden en afbeeldingen wijd aan de afgelopen vakantie. Ik zal het kort houden: het was weer geweldig. In juni, met de “grijze golf” mee, dus buiten de schoolvakanties.

Naar Venetië, Istrië (Rovinj), Dalmatië (Trogir, bij Split), Slovenië (Duplje bij Kranj) en weer naar huis. Ouderwets kamperen met grote tent. Dat zie je trouwens ook steeds minder. Te veel gezien om kort over te vertellen.

Venetië- daar móet je geweest zijn en die stad hadden we nog op onze to-do-lijst staan. De stad in de lagune valt in een eigen categorie. Vervoer per auto of fiets – vergeet het maar. De steegjes in het doolhof zijn soms niet breed genoeg om met z’n tweeën naast elkaar te lopen. Zoals bekend gaat alles in Venetië over water. De spreekwoordelijke gondels, beladen met Aziatische toeristen met een selfiestick. Ook per boot: brandweer, politie, openbaar vervoer. De varende bus, de vaporetto, kost weinig en brengt je overal.

PakjesbootEen boot van pakketvervoerder DHL verbaasde niet eens. Al realiseerde ik me dat voor menigeen het woord ‘pakjesboot’ vooral associaties oproept met 5 december.

Foto’s: hier. Een zeer beperkte selectie uit zo’n 800 plaatjes. Ik heb gestreefd niet ál te alledaagse beelden op de site te zetten.

Share